English Snacks

Banner GEP

La nostra escola participa en un pla pilot per millorar l’aprenentatge de l’anglès. Es tracta del GEP (Grup d’Experimentació per al Plurilingüisme) i, bàsicament, es tracta de treballar continguts d’àrees no lingüístiques en anglès. Són uns “tastets” d’anglès, i per això els hem anomenat “English Snacks”.

Ja fa un temps que a l’escola hem fet experiències puntuals amb aquesta metodologia. És el que s’anomena AICLE: Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengua Estrangera (o CLIL en les seves sigles en anglès). Durant un temps vam fer plàstica a cicle superior en anglès. També hem programat alguns tallers en els últims anys.

Durant els dos anys que dura el projecte (2014-2015 i 2015-2016) fem mitja hora de medi en anglès a CI (el que en diem Science) i a cicle superior (un any a 5è i l’altre a 6è) fem una part del medi en anglès a més d’activitats puntuals de matemàtiques i música.

Tres mestres del claustre han fet formació per desenvolupar aquesta metodologia i rebem un assessorament per part dels Serveis Territorials. Després dels dos cursos del pla pilot haurem de valorar com ha anat i prendre les decisions oportunes. El que estem segurs és que l’AICLE ha arribat a l’escola per quedar-s’hi i que, d’una manera o altra, el tindrem present a l’Escola Sant Joan.

Gràcies a la participació en aquest projecte l’escola es veurà beneficiada per unes hores d’auxiliar de conversa pel curs 2015-2016; auxiliar que compartim amb l’Escola Santa Eulàlia.

En aquest enllaç trobareu la informació del Departament d’Ensenyament:

Marc per al plurilingüisme

Els comentaris estan tancats.